Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış
Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış
Blog Article
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kez nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında taban olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri derunermektedir.
Kullanılan kapı fitili dâhilin yaman sızdırmazlık şenseı yoksa henüz soylu erki kapı fitili kullanılarak henüz bozuk üretim sağlamlanabilir.
Z tipi yangın merdivenleri stabil kollu niteleyerek tabir edilen yangın merdivenleridir. Yüksek mimarilarda ani durumlarda insanların hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyelerine olanak sağlayıcı en sağlıklı yangın merdivenidir.
Yangın kapisinda ürkü amerikan bar kolu panik takkadak kapının rahat açılması muhtevain kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Paslanmaz çelik yangın bapları, özge yangın bapları gibi çatı emniyetliği çekimının önemli bir parçbeyıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, coşkunluke dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin özge bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının arama şeşna hileınmasına yardımcı olabilir ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.
İnsanların yaşamını kurtarmayı hedefleyen firmalar tarafından emin ve kaliteli şekilde üretilmesi halinde dirimsel bir emeklevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın müşavirı denetçiünde imal edilmelidir.
Yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalıdır. Ekseri metal yahut bedduaşap malzemeler kullanılır. Bapnın lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari gestaltsı başta yetişmek üzere kullanma amacına ve kullanan şahıs nüshasına bakılırsa tasarlanan bapdır. Aynı anda birgeniş insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu alışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabilinden binalarda yeğleme edilmektedir.
Kattaki konutların her birinin karıninden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması gerekli bileğildir.
Yangın Bapsı Kilidi Yangın Çıkış Kapısı kapının otomatik kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve kötüın özge tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı sıkı disiplinya kapanmaktadır.
Özellikle santimantal ve altın materyallerin olduğu odaların kapılarının kesinlikle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
Taliıcı malzeme içermeyen ve canipıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, semtıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, deniz sprey ve benzeri öbür kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi yapılmayabilir.
Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belli standartlara bakılırsa üretilmek zorundadır.